Lunchbios 

26 november – Departures (2008 – 130 min)
Daigo Kobayashi is een jonge getrouwde cellist, die uit zijn orkest wordt gezet. Omdat hij op straat staat zonder baan of hoop of een carrière, besluit hij met zijn vrouw te verhuizen naar zijn geboorteplaats. Hier wordt hij een nokanshi, een uitvaartverzorger die mensen na hun dood wast en aankleedt. Een ritueel dat in Japan met grote liefde en zorgvuldigheid wordt uitgevoerd. Zijn vrouw en zijn vrienden kijken een op zijn werk neer. Maar door de dagelijkse confrontatie met de dood, begint Daigo eindelijk in te zien waar het in het leven om draait. Deze film werd bekroond met een Oscar voor de Beste Buitenlandse Film.

 

 
Entree
€8 voor de maaltijd en vertoning
Locatie Houtrustkerk, Beeklaan 535, Den Haag
Datum en tijd
Zondag 26 november 2023 om 12:15 (lunch) en 13:00 (vertoning)
Aanmelden Graag via prikbord of houtrustkerk@gmail.com
Informatie ds. Karl van Klaveren (06-11041992)
 
 

————————–
Foto: Tokyo Broadcasting System, Amuse Soft Entertainment, Asahi Shimbun, Dentsu, Mainichi Broadcasting System, Sedic, Shochiku, ShoPro, TBS Radio & Communications