Wandelen en de wereld – Zojuist kreeg ik een bericht van Gerben, een goede kameraad die ook lid is van de Houtrustkerk. Hij heeft zijn tocht voltooid. En wat voor tocht … Meer dan tweeduizend kilometer legde hij af. Hij maakte in de afgelopen maanden een voetreis naar Rome. Ik sta te popelen om hem weer te ontmoeten en face to face te kunnen spreken. Ik mis hem, maar heb ook vragen. Wat doet zoiets met je? Hoe verandert zo’n reis je fysiek en mentaal. Ik stel me voor dat je thuisraakt in een andere wereld. Een wereld zonder huis. De weg als honk. Het zal wennen zijn om weer in de gewone wereld te aarden. Of misschien ook niet. Iedereen reageert anders op zo’n avontuur. Hoe dan ook is wandelen iets dat universeel wordt erkend als een vorm van meditatie. Door te wandelen stap je uit je hoofd. Je komt meer in contact met je lichaam.

Op bescheiden wijze – niet te vergelijken met een voetreis naar Rome – willen ook wij weer gaan wandelen aanstaand weekend. Op zaterdag 12 november bent u, ben jij welkom om mee te lopen door de duinen en over het strand. We starten om 14 uur bij de Houtrustkerk, Beeklaan 535. Het gebied waar we lopen is een van de mooiste natuurgebieden van de regio. Loop gerust een keer mee. We maken een tussenstop bij de Kwartel of een andere restauratie. Het tempo passen we aan aan de groep. Het belangrijkste is dat we elkaar op een andere manier ontmoeten en samen in de natuur zijn. Ook de mensen uit Zoetermeer zijn van harte uitgenodigd om mee te doen aan dit maandelijks avontuur.

Met een groet,
Karl van Klaveren

————————–
Foto: Andrew Bowden – Walking on the road

Walking on the road