Er wordt veel over de islam gesproken en we doen alsof we weten wat we dan bedoelen en waar we het over hebben. Maar is dit wel zo? Net zomin als over het christendom bestaan er over de islam eenduidige opvattingen. Het zijn complexe grootheden. Maar wat weten we nu eigenlijk zelf van de islam en is het niet tijd voor een kleine introductie door een deskundige? Kamel Essabane weet ons op een heldere en prettig relativerende stijl de grondbeginselen van de islam duidelijk te maken. In zijn inleiding wordt stil gestaan bij het islamitisch Godsbeeld en mensbeeld. En ook de betekenis van Allah, de profeet Mohammed, de Koran en de shari’a voor moslims komen aan de orde. Ook is er veel gelegenheid tot het stellen van vragen. Deze lezing wordt gegeven door Kamel Essabane. Hij is docent islamitische godsdienst op de lerarenopleiding aan de Thomas More Hogeschool in Vlaanderen en onderwijsbegeleider identiteit en levensbeschouwing bij Arkade. Daarnaast schrijft hij boekrecensies voor nieuwwij.nl en is hij verbonden aan het Fahm Instituut als docent islamitische filosofie en aan Su-Shi Intrafaith Dialogue, een platform voor dialoog tussen soennieten en sjiieten. Na de lezing van Kamel Essabane wordt er een glaasje wijn of frisdrank geschonken en is er gelegenheid om na te praten en elkaar te ontmoeten.

 

Entree
€7,00 (inclusief glaasje wijn of frisdrank)
Locatie
Houtrustkerk, Houtrustweg 1 Den Haag
Datum en tijd Zaterdag 19 januari 2019 om 15:00
Aanmelden
Niet nodig
Informatie
Adriaan Keller (06-15863626)

 

————————–
Foto: Kamel Essabane