Woensdag 27 februari gingen we op excursie naar Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Daar was een expositie over ‘De goden van Egypte’. Het oude Egypte was doordrenkt van religie. Verhalen over goden, over schepping en herschepping van leven bepaalden het wereldbeeld van de bevolking. In deze tentoonstelling leerde u de godenwereld en symbolen van Egypte herkennen en begrijpen. Cruciaal was de positie van de farao, die immers de reïncarnatie van de god Horus op aarde was. We verzamelden om 11 uur bij de kassa van het Rijksmuseum van Oudheden. Karl van Klaveren begon met een inleiding over wat we gaan zien. Daarna bezochten we de tentoonstelling. We sloten af met een lunch in de stad (voor wie dat wil) en praatten wat na.

 

Entree Toegang museum op eigen kosten
Locatie Verzamelen bij de kassa van het Rijksmuseum van Oudheden, Rapenburg 28, Leiden
Datum en tijd – Woensdag 27 februari 2019 om 11:00
Opgave Voor de lunch graag opgeven vóór 15 augustus 2019 via prikbord of een e-mail
Informatie ds. Karl van Klaveren (06-11041992)

 

————————–
Foto: Jon Bodsworth – Papyrus of Hunefer‎
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:BD_Hunefer.jpg