Deze zomer organiseerde een lid van onze kerk thuis een zomerleeskring rond een opmerkelijk nieuw boek, God en ik: Wat je als weldenkende 21e-eeuwer kunt leren van de Bijbel (2018) van de hand van de jonge theoloog Alain Verheij. Ook andere leden tipten deze titel. Omdat er vast meer belangstellenden zijn komt er nu ook een ‘herfstkring’ rond dit boek. Centraal staat de vraag: wat bezielt mensen van nu om zich nog te verdiepen in verhalen over God? Verheij is zelf misschien wel het meest nieuwsgierig naar het antwoord op die vraag. In God en ik schrijft hij persoonlijk, kritisch en een tikje ironisch over zijn geloof. Met een scherp oog analyseert hij onze tijd en ziet hoe de christelijke verhalen en gebruiken wel degelijk iets te zeggen hebben over de wereld van nu. Zo kun je de vastentijd zien als een ‘detox’ die zorgt voor meer zelfreflectie en solidariteit, en zetten verhalen over Jezus, Job, Mozes en Petrus aan tot denken over hoop, vertrouwen en volharding. Al eeuwenlang putten mensen kennis, goede raad, hoop en troost uit de Bijbel. Aan de hand van deze oude verhalen werpt God en ik licht op hedendaagse levensvragen. Deze leeskring zal worden begeleid door ds. Karl van Klaveren. Overigens zal Alain Verheij met Pinksteren voorgaan in de Houtrustkerk.

 

Entree Vrijwillige bijdrage voor koffie of thee
Locatie Houtrustkerk, Adres: Houtrustweg 1
Datum en tijd – Woensdag 13 november 2019 om 20:00 – (thuis lezen p. 104-188)
Opgave Niet nodig
Informatie ds. Karl van Klaveren (06-11041992)

 

————————–
Foto: Alain Verheij
https://www.nieuwwij.nl/opinie/recensie-van-god-en-ik-van-alain-verheij/