Catherine Keller is een toonaangevende Amerikaanse theologe met een achtergrond in de feministische theologie en de procestheologie. Haar theologie laat zich karakteriseren als een ‘apofatisch panentheïsme’. Met ‘panentheïsme’ wordt bedoeld dat de wereld ‘in God’ is. De wereld is zogezegd het lichaam van God, zodat God met de wereld verwikkeld is en ook door de wereld bepaald wordt. Met ‘apofatisch’ wordt bedoeld dat wij geen stellige uitspraken over God kunnen doen, omdat wij het geheel van de wereld en God niet kunnen overzien. Wij zijn volgens Keller met de wereld en God verbonden.

De lezing zal worden gegeven door prof. dr. Rick Benjamins, bijzonder hoogleraar vrijzinnige theologie voor de VVP. Hij schreef voor een breed publiek ook een inleiding op Keller, getiteld Catherine Kellers constructieve theologie (2017), uitgegeven door Skandalon.

 

Entree €7,00 (inclusief glaasje wijn of frisdrank na afloop)
Locatie Houtrustkerk, Adres: Houtrustweg 1
Datum en tijd Zaterdag 8 februari 2020 om 15:00
Opgave Aanmelden niet nodig
Informatie Adriaan Keller (06-15863626)

 

————————–
Foto: The Global Center for Advanced Studies – Image of Catherine Keller
https://commons.wikimedia.org/wiki/File:CatherineKeller.jpg