Op de gewenste tijden is de tentoonstelling ‘Besmet’ al volgeboekt. Vanwege de coronamaatregelen en de drukte hebben we 6 kaartjes kunnen reserveren voor 10:15. Aanmelden kan alleen nog bij ds. Karl van Klaveren. U kunt zich voor dit tijdstip niet zelf meer aanmelden. We hebben in het afgelopen jaar aan den lijve ervaren hoe het is om geconfronteerd te worden met een pandemie. De hele wereld kwam tot stilstand. In Museum Boerhaave in Leiden stond in het afgelopen voorjaar toevallig een tentoonstelling over dit thema op de agenda. In een expositie getiteld Besmet, die loopt van juli tot januari, laat het museum zien hoe men vroeger omging met epidemieën. Welke inzichten bieden historische epidemieën ons voor de toekomst? En welke oplossingen biedt de wetenschap? In de tentoonstelling staan wetenschappelijke objecten en kunstvoorwerpen. Op het moment van schrijven is toegang alleen mogelijk met een van tevoren online gekocht kaartje, dat te koop is via de website van het museum: www.rijksmuseumboerhaave.nl. Wie hulp nodig heeft bij het bestellen van een kaartje kan onderstaand telefoonnummer bellen. Gaat u, ga jij mee? Welkom! Tot 14 oktober dan om 10:30 uur bij de ingang van het museum.

 

Entree Toegang museum op eigen kosten. Kaartje individueel kopen met tijdsslot vanaf 10:45 of 11:00.
Locatie Museum Boerhaave, Lange Sint Agnietenstraat 10 in Leiden, ongeveer 10 minuten lopen van Leiden Centraal Station, gelegen bij de Haarlemmerstraat
Datum en tijd – Woensdag 14 oktober 2020 om 10:30
Opgave Graag opgeven via prikbord of een e-mail
Informatie ds. Karl van Klaveren (06-11041992)

 

————————–
Foto: Rijksmuseum Boerhaabe – tentoonstelling ‘Besmet!’
https://www.universiteitleiden.nl/nieuws/2020/07/rijksmuseum-boerhaave-opent-tentoonstelling-met-grote-rol-voor-coronacrisis