Filosoof en humanist Jan Warndorff biedt een vernieuwende en bevrijdende levensfilosofie, met als motto: zie van zoveel mogelijk, zoveel mogelijk te houden. Het leven zelf is een wonderbaarlijk mysterie; dus iets wat wij niet begrijpen. En omdat dit onbegrip geldt voor alle mensen overal ter wereld, doen we er goed aan om dit volmondig te erkennen. Het zet de potentieel gewelddadige waarheidsclaims van religie, wetenschap en politiek tussen haakjes, en geeft aan alle mensen gemeenschappelijke grond onder de voeten. Maar die grond lijkt aanvankelijk misschien heel beperkt en dun – of is het zelfs glad ijs? Jan Warndorff schreef een ‘filosofie van het boerenverstand’ onder de titel Geen idee, waarin hij laat zien hoe stevig en hoe vruchtbaar deze grond is. In de erkenning van onze onwetendheid schuilt zowel individuele vrijheid, als een aanmoediging om het leven en de wereld vooral lief te hebben. Deze filosofie van leven en liefde is geïnspireerd door met name het boeddhisme en José Ortega y Gasset (1883-1955), en helemaal geknipt voor het mondiale dorp van de 21ste eeuw.

 

Entree €8,00 incl. hapjes en drankjes na afloop
Locatie Houtrustkerk, Adres: Houtrustweg 1
Datum en tijd – Zaterdag 31 oktober 2020 om 15:00
Opgave Niet nodig
Informatie Adriaan Keller (tel. 06-15863626)

 

————————–
Foto: Jan Warndorff