Licht als gezel – ‘Gelukkig dat het licht bestaat …’ Zo begint het gedicht van Hans Andreus waarmee deze nieuwsbrief eindigt. Het wil ons moed inspreken op weg naar het nieuwe jaar. Dat kunnen we waarschijnlijk wel gebruiken. Licht is een geheimvol verschijnsel. Het vormt de basis van het universum en het dringt, als het er is, door tot in de diepste duisternis. Dat dit licht ons moge behoeden en vergezellen in het nieuwe jaar. Vlak na oud en nieuw, op zondag 2 januari, hoop ik u weer te zien op zondagmorgen. Ik denk erover om te (s)preken over het thema ‘geduld’ aan de hand van het verhaal over Simeon en Hanna. Twee weken later is het tijd om te beginnen aan mijn permanente educatie. Predikanten zijn in onze kerk verplicht om elke vijf jaar een bepaald aantal studiepunten te behalen in een zelf te kiezen nascholingstraject. De vorige keer ging ik naar het Henry Martin Institute in India. Dit keer wil ik een post-academische opleiding Klinisch Pastorale Vorming volgen aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Dat zijn mijn goede voornemens voor het jaar 2022. Tot slot wens ik u, mede namens mijn vrouw Indra, een goede jaarwisseling toe!

ds. Karl van Klaveren

————————–
Foto: CC0 Public Domain
https://pxhere.com/en/photo/135360