Vier vijf mei – De meidagen worden dit jaar overschaduwd door oorlog aan de rand van Europa. We zien vreselijke beelden en ontredderde mensen, waarvan er ook naar Nederland zijn gevlucht. Ondertussen ontwaakt de natuur zoals ieder jaar. Ook dat is mei. Dat geeft toch ook hoop. Het tekent de levenskracht in de natuur, die ook in de mens zit. Een hoop die we met Pasen hebben gevierd en die we vast moeten zien te houden. In deze nieuwsbrief weer allerlei activiteiten die het leven vieren zonder de dood uit het oog te verliezen. Een gedachte die ook prachtig tot uitdrukking komt in de woorden ‘Vier vijf mei’, die ons elk jaar weer aanzetten om te gedenken en te vieren.

ds. Karl van Klaveren

————————–
Foto: Bicanski – mooie bloemen, helder, knop, Kleur, daglicht, detail, gegevens, ecologie, milieu, mooi weer
https://pixnio.com/nl/media/mooie-bloemen-helder-knop-kleur-daglicht