Op zaterdag 17 september 2022 om 15 uur openen wij het kerkelijk jaar met de theatervoorstelling ‘Na ons de Zondvloed’. Bij het woord ‘zondvloed’ denken we aan Noach en zijn ark vol dieren te midden van een vloedgolf die de wereld verzwelgt. Maar in vele culturen en wereldreligies komen zondvloedverhalen voor met een hoofdrol voor geïrriteerde goden, gigantische vissen en mammoeten die niet in de boot stapten en daardoor uitstierven. Deze verhalen zijn op dit moment actueler dan ooit. In deze theatervoorstelling vertelt Erik Jan Tillema over zijn eigen relatie met de zee en verbindt hij de verhalen uit verschillende tradities met de actualiteit om zich af te vragen: ‘Komt na ons de zondvloed?’ Soms komisch, soms ernstig, maar altijd met het water tot aan zijn lippen. Veelzijdig muzikant Victor Posch begeleidt hem op piano, saxofoon, dwarsfluit en met zang.

 

Entree €8,00 inclusief hapjes en drankjes na afloop
Locatie Houtrustkerk, Beeklaan 535, Den Haag
Datum en tijd Zaterdag 17 september 2022 om 15:00

 

 

————————–
Foto: Frans Berkelaar – Ark van Noach – Krimpen aan den IJssel

Ark van Noach - Krimpen aan den IJssel