In de tijd voor Kerst brengt Marinus den Ouden mensen in de stemming door oude kerstverhalen te vertellen op een bijzondere wijze. Deze avond zal gaan over een kerstverhaal van Felix Timmermans (1886-1947). Deze bekende Vlaamse schrijver en dichter schreef naast zijn literaire werk ook religieus getinte werken, zoals de Driekoningen-triptiek uit 1923. Het is in Vlaanderen een beroemd werk en wordt elk jaar in Lier rond de kerstdagen gespeeld. Om geld op te halen voor een pintje in hun stamcafé, trekken de manke herder Suskewiet, palingvisser Pitjevogel en bedelaar Schrobberbeeck ieder jaar met een draaiende ster zingend langs de huizen. Terwijl Suskewiet de ster draaiende houdt, zingen de drie mannen: “Wij zijn de Drie Koningen met hun ster.” Hun buit is groot tot ze een ontmoeting hebben met een wel heel bijzonder stel mensen. Vanaf dat moment verandert alles in hun leven en dit mondt uit in een wel heel wonderbaarlijke ontmoeting op een kerstnacht. Marinus den Ouden draagt het verhaal voor in het Nederlands, maar gebruikt voor de dialogen het bloemrijke Vlaams. Hij laat dit prachtige kerstverhaal tot leven komen!

 

Entree €8,00 inclusief hapjes en drankjes na afloop
Locatie Houtrustkerk, Houtrustweg 1 (hoek Beeklaan 535), Den Haag
Datum en tijd – Zaterdag 17 december 2022 om 15:00
Opgave via prikbord in de hal of Email Houtrustkerk Den Haag
Informatie ds. Karl van Klaveren (06-11041992)

 

————————–
Foto: Felix Timmermans – Onbekende fotograaf
http s://spiritueleteksten.nl/poezie-en-gedichten/de-kern-van-alle-dingen-gedicht-van-felix-timmermans-vlaams-schrijver-en-dichter/