In zijn nieuwste boek, dat deze herfst uitkomt, neemt Rick Benjamins de staat op van de (post)moderne theologie. In het boek bespreekt hij de mogelijkheden van een theologie ‘na Kuitert’. Kuitert geldt in het theologische landschap als een theoloog die afscheid nam van een God die als zelfstandig wezen bestaat daarboven. Daarmee heeft het woord God zijn betekenis echter nog niet verloren. Er wordt ook ‘na God’ nog steeds ‘over God’ gedacht. Dat gebeurt op heel verschillende manieren, die Rick Benjamins indeelt in een drietal stromingen. Hij onderscheidt een interpreterende, een kritische en een constructieve stroming. In deze lezing geeft hij een overzicht van de verschillende manieren waarop er ‘na God over God’ gedacht wordt. Een theologisch overzicht van het liberale denken over God in de eenentwintigste eeuw. Prof. dr. Rick Benjamins is bijzonder hoogleraar vrijzinnige theologie vanwege de VVP. Ook organiseert hij jaarlijks in Utrecht ‘De Vrijzinnige Lezing’ met nieuwe spraakmakende theologen.

 

Entree €8,00 inclusief hapjes en drankjes na afloop
Locatie Houtrustkerk, Houtrustweg 1 (hoek Beeklaan 535), Den Haag
Datum en tijd – Zaterdag 18 februari 2023 om 15:00
Opgave Niet nodig
Informatie Informatie ds. Karl van Klaveren, tel. 06-11041992

 

————————–
Foto: Rick Benjamins – Heilige Willibrord Deurne
https://www.heiligewillibrorddeurne.nl/rick-benjamins-liberaal-christendom/