Hoe een crisis tot vernieuwing kan leiden.

Een crisis kan je doen schudden op je grondvesten. Hoe ga je verder als alles anders is? Journalist Pauline Weseman neemt je mee in haar zoektocht en die van tientallen geïnterviewden en exploreert in een workshop nieuwe richtingen. Pauline Weseman doorliep meerdere existentiële crises, onder meer nadat haar man overleed aan kanker. Voor Trouw en Volzin vroeg zij zinzoekers twee jaar lang naar hun keerpunt, waarin zij niet meer op de oude voet verder wilden of konden maar hun christelijke wortels niet los wilden laten. Dan blijkt dat juist door een crisis nieuwe ideeën en vormen van zingeving ontstaan. Deze mensen komen uit bij een – voor hen – verrassend nieuw, doorleefd christendom. Met ruimte voor creativiteit, kunst, poëzie, lichamelijkheid en activisme. De interviews, reportages en duidende essays verschenen eind 2022 in het boek Ziel zoekt zin. Hoe verder als je geloof het niet meer doet bij Uitgeverij Zilt. Terwijl de interviews rond het boek nog verschijnen, krijgt Pauline Weseman zelf met de ziekte te maken en voltrekt zich opnieuw een zoektocht naar zin en betekenis. In hoeverre speelt het geloof daarin nog een rol? In deze lezing neemt Pauline Weseman je mee in haar zoektocht. In de workshop daarna laat ze haar publiek interactief ontdekken: wat helpt mij wanneer het erop aankomt en hoe geef ik daar meer ruimte aan?

Pauline Weseman (1972) is journalist, auteur, religiewetenschapper en biografisch coach. Sinds 2012 geeft ze les op de School voor de Journalistiek in Utrecht. Ze geeft schrijfretraites, workshops en lezingen over het levensverhaal, zoals in Dominicanenklooster in Huissen. Ook leidt zij mystiek-christelijke meditaties in het Huis voor de Ziel in Utrecht. www.paulineweseman.nl

 

 

 

 
Entree
€8,00 incl. hapjes en drankjes na afloop
Locatie Houtrustkerk, Beeklaan 535, Den Haag
Datum en tijd
Zaterdag 23 maart 2024 om 15:00
Informatie ds. Karl van Klaveren (06-11041992)
   
 
 
 

————————–
Foto: Pauline Weseman