Lunchbios 

17 maart – Amadeus (1984 – 161 min)
Het leven van Wolfgang Amadeus Mozart, verteld vanuit het perspectief van tijdgenoot en hofcomponist Antonio Salieri. In terugblik vertelt de oude Salieri hoe hij op het hoogtepunt van zijn roem muzikaal volledig in de schaduw werd gezet door de jonge Mozart. Salieri wordt verteerd door afgunst als hij ziet hoe de goddelijke muzikale inspiratie die hij zelf ontbeert, te beurt valt aan de lichtzinnige, hondsbrutale Mozart. Gek van jaloezie, besluit hij hem koste wat kost ten gronde te richten. Hij besluit de carrière van zijn rivaal te dwarsbomen ter meerdere eer en glorie van zijn eigen inferieure melodieën. Deze fascinerende speelfilm won prestigieuze prijzen waaronder acht Oscars voor onder meer beste film, beste regisseur en beste mannelijke bijrol.

 
Entree
€8 voor de maaltijd en vertoning
Locatie Houtrustkerk, Beeklaan 535, Den Haag
Datum en tijd
Zondag 17 maart 2024 om 12:15 (lunch) en 13:00 (vertoning)
Aanmelden Graag via prikbord of houtrustkerk@gmail.com
Informatie ds. Karl van Klaveren (06-11041992)
 
 

————————–
Foto: The Saul Zaentz Company