Wie zijn wij?

Het motto ongedwongen geloven geeft aan waar wij voor staan: geloven met een open en kritische houding geïnspireerd door de Joods-Christelijke traditie met oog voor kunst, filosofie en wetenschap.

De Houtrustkerk is een vrijzinnige geloofsgemeenschap in Den Haag met wortels in het bijbels humanisme van Erasmus. Deze tolerante vorm van het christelijk geloof kreeg in de negentiende en twintigste eeuw zijn weerslag in de vorm van het vrijzinnig protestantisme, waaruit ook de Vrijzinnig Protestantse Radio Omroep is ontstaan. De eerste voorzitter van de VPRO, Nicolette Bruining, was ook voorzitter van de Houtrustkerkgemeente.

Geloven zien wij als een zoektocht, waarin we ons verbonden weten met de bevlogen vrijheidsdroom van de Bijbel. Sleutelwoorden van die droom zijn humaniteit, vrede en recht, verwondering en liefde. We gaan uit van een ethische spiritualiteit waarin ook aandacht is voor kunst en filosofie. Onze kerk wil ruimte bieden aan vogels van allerlei pluimage, mensen die zelf willen bepalen wat ze geloven en zich geïnspireerd voelen door Jezus van Nazareth. Hopelijk blijkt dat ook uit ons aanbod: een veelkleurig programma. Wij nodigen u of jou van harte uit om met ons mee te doen.

ds. Karl van Klaveren

Meer informatie over vrijzinnigheid vindt u op deze website onder “Geschiedenis” of onder deze link. U kunt ook onze folder downloaden.

De Houtrustkerk is de vrijzinnige wijkgemeente van de Protestantse kerk in Den Haag en is verbonden met de landelijke vereniging van vrijzinnige protestanten (VVP).

Als u lid of vriend wil worden van onze gemeente kunt u een mail sturen naar ons emailadres.

————————–
Foto: stux – Fingerprint – Expression – Creative Skills
https://pixabay.com/illustrations/fingerprint-expression-328992/

Persoonlijk contact

Wilt u meer informatie over de Houtrustkerk, de nieuwsbrief of wilt u maandelijks op de hoogte worden gehouden van activiteiten bij de Houtrustkerk? Of wilt u contact met de predikant voor een goed gesprek? Neem dan contact op via onderstaand emailadres en laat gegevens achter hoe u benadert wil worden.

houtrustkerk@gmail.com

Kerkomroep

Diensten via de kerkomroep kunt u terugkijken via deze link.

Contact algemeen

Houtrustkerk
Beeklaan 535 (hoek Houtrustweg)
2562 BE Den Haag
070-3457291

Email Houtrustkerk Den Haag

Locatie

Postadres
Beeklaan 535
2562 BE Den Haag

In de directe nabijheid van de kerk moet tussen 18.00 en 24.00 worden betaald om te parkeren. Aan de Houtrustweg in het deel van de Vogelwijk (nabij Bosjes van Poot, langs het kanaal) zijn er nog wel mogelijkheden om gratis te parkeren.

Let op: als u komt met behulp van digitale navigatie voer dan het postadres in als eindbestemming. Bij sommige navigatiesystemen wordt u met het bezoekadres als eindbestemming door een fietssluis geleid.

De Houtrustkerk heeft een ANBI status.

Bankrekeningnummer Houtrustkerk
NL44 INGB 0000 1012 72
tnv Vereniging van Vrijzinnige Protestanten te 's-Gravenhage e.o.

Privacyverklaring

Via deze link kunt u de privacyverklaring van de Houtrustkerk downloaden.

ANBI VVP DEN HAAG

Naam
Vereniging van Vrijzinnige Protestanten te ’s-
Gravenhage en omstreken

RSIN
002601977

Link naar meer informatie